De praktijk

Praktijk voor Neurofeedback in Leersum.

De praktijk

Optimal Mind werd in 2015 opgericht door Miranda Schreurs nadat zij de positieve werking van Neurofeedback ervaarde. In de praktijk wordt gebruikgemaakt van een moderne Neurofeedback-methode die ontwikkeld is door dr. Val Brown van het Canadese Zengar Institute.

De praktijk is gevestigd in Leersum. Door de centrale ligging is het ideaal bereikbaar voor iedereen in de regio Utrecht.

Over de trainer

Mijn naam is Miranda Schreurs. Samen met mijn gezin woon ik in Leersum.

Dankzij mijn zoon ben ik in aanraking gekomen met Neurofeedback. Sem zat al een tijdje niet lekker in zijn vel. In groep 4 werd ADHD vastgesteld. Omdat hij in groep 5 een goed schooljaar had, werd zijn onzekerheid toen minder. Maar in groep 6 had hij het weer wat lastiger. Sem zat in een combinatie klas met kinderen van groep 5 en 6 en 3 verschillende juffen. Dat zorgde voor een hoop prikkels en onrust.

Als ouders kregen wij vaak te horen dat Sem, vooral in de middag, erg druk was. Ik sprak mijn zorgen uit aan een kennis en zij vroeg me of ik bekend was met Neurofeedback. Zij heeft een dochter die slaap problemen had en die Neurofeedback training kreeg. Die trainingen waren zo succesvol dat zij van haar slaap problemen af kwam. Neurofeedback training heeft dus een blijvend effect.

Gefascineerd door deze ervaring ben ik mij voor mijn zoon in Neurofeedback gaan verdiepen. Wij zijn hem vervolgens gaan trainen bij Neurofeedback Heuvelrug. Hij boekte al snel resultaat en ik raakte zo enthousiast dat ik mij nog verder in de materie ben gaan verdiepen. Na het behalen van de vereiste opleiding heb ik vervolgens mijn eigen praktijk opgericht. Ik heb inmiddels ruimschoots ervaren dat ik mensen kan helpen door het geven van Neurofeedback trainingen zoals Sem er destijds ook mee geholpen is!

Gecertificeerd Advanced Neuroptimal Trainer

De prakijk Optimal Mind is door Zengar gecertificeerd als Advanced Trainer.

De certificering laat zien dat een trainer beschikt over de meest actuele kennis en ervaring op het gebied van Neurofeedback en dat zij beschikt over de nieuwste software en apparatuur.