Peak performance training

Neurofeedback fitness voor het brein.

Het verbeteren van het brein

Neurofeedback is een innovatieve techniek die ook ingezet kan worden voor het streven naar peak performance. Neurofeedback kan bijdragen aan het verbeteren van cognitieve functies, focus, stressmanagement en het bereiken van optimale flow. Het uitgangspunt van neurofeedbacktherapie is meestal een klacht, maar dat hoeft natuurlijk niet. Neurofeedbackbehandelingen kunnen namelijk ook ingezet worden voor het optimaliseren en verbeteren van het functioneren van het brein om te komen tot Peak performance. Door je hersenen te gaan trainen komen ze in een optimale flow. Dit geeft ontspanning, een betere focus en is merkbaar op zowel fysiek als mentaal niveau. Gedachten komen tot stilstand, het hoofd is helder en de aandacht is scherp. In deze toestand functioneert het brein optimaal en lijkt alles als vanzelf te gaan.

Niet alleen professionele of competitieve atleten, drukke leidinggevenden, muzikanten en studenten profiteren van deze methode. Neurofeedback kan voor iedereen – zonder medische indicatie – zeer effectief worden ingezet.

Peak performance kan de concentratie, het bewustzijn, creativiteit, maar ook ruimtelijke en motorische vaardigheden en reactietijden verbeteren. Met peak performance optimaliseer je de wisselwerking tussen lichaam en geest.

Voor (top)sporters

Uit onderzoek is gebleken dat topsporters betere topprestaties kunnen leveren nadat zij neurofeedback hebben ingezet. Het doel van Peak Performance Training om je hersenen in een dusdanige optimale flow te laten komen wat de prestaties ten goede komt. Door de neurofeedback wordt het mentale vermogen getraind. Dit zorgt voor een moeiteloze overgang tussen spanning en ontspanning. Het zorgt er voor dat je op het juiste moment een topprestatie kunt leveren. Het kan ook helpen om een betere coördinatie, meer uithoudingsvermogen en een betere reactietijd te krijgen. En het zal zorgen voor minder plankenkoorts en zenuwen.

Voor leidinggevenden

Het brein leert door de neurofeedback training prestaties te verhogen en (psychologische) stress te verminderen. Het zorgt voor een betere helikopterview en rust en ruimte in het brein. Gedachten komen tot stilstand, het hoofd is helder en de aandacht scherp. In deze toestand functioneert het brein optimaal en lijkt alles als vanzelf te gaan.

Voor scholieren en studenten

Door het brein te trainen leert het de concentratie te verbeteren en (examen) angst te verminderen. Peak performance training kan preventief worden ingezet tegen mentale overbelasting.