Burn-out behandeling

Burn-out klachten behandelen met neurofeedback
Burn out behandeling

Burn-out behandeling

Een burn-out of overspannen raken ontstaat vaak na een opeenstapeling van levensgebeurtenissen in combinatie met bijvoorbeeld een druk gezin en/of een stressvolle baan. Wanneer je langere tijd onder spanning/druk staat en je niet meer in staat bent om te ontspannen, raak je fysiek en/of emotioneel volledig uit balans. Het is vaak een geleidelijk proces waarbij je vaak te laat merkt dat je teveel hooi op je vork hebt genomen. Het lukt je dan niet meer om de dagelijkse bezigheden goed uit te voeren.

Burn-out klachten: hoe herken je ze?

Vraag je je af of je last hebt van een burn-out of overspannen bent? De volgende burn-out klachten komen vaak voor: hoofdpijn, vermoeidheid, slecht slapen, piekeren, prikkelbaarheid, concentratie- en geheugenproblemen. We spreken van een burn-out als bestaande klachten langer dan een half jaar aanhouden en je vooral moe en uitgeput bent.
Burn out klachten

Burn-out behandeling met neurofeedback therapie

Bij burn-out behandeling of de behandeling van overspannenheid is rust heel belangrijk, maar alleen de stress wegnemen is vaak niet meer voldoende. Het voeren van gesprekken met een professional kan helpen, maar neurofeedback therapie kan ook effectief zijn. De therapie wordt toegepast om het brein weer in balans te brengen en de overactiviteit in het brein te normaliseren. Neurofeedback als burn-out behandeling kan ondersteunend werken naast andere vormen van therapie, zoals gesprektherapie of coaching. De resultaten zijn effectief en blijvend.
Resultaten van Neurofeedbackbehandeling bij burn-out klachten:
  • Afname onrust in lichaam en hoofd
  • Spanningsklachten verminderen
  • Slaapproblemen verminderen
  • Meer zelfvertrouwen
  • Het geheugen verbetert
  • Irritatie en boosheid nemen af