ADD behandeling met neurofeedback

ADD is een veelvoorkomende neurologische aandoening die kan leiden tot problemen met aandacht, concentratie en prikkelverwerking. Dit kan je dagelijks leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Neurofeedback therapie biedt een alternatieve behandeling voor ADD zonder medicatie.
ADD klachten: Hoe herken je ADD?

ADD klachten: hoe herken je ADD?

ADD staat voor Attention Deficit Disorder. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de meest voorkomende ADD klachten te herleiden naar het ervaren van problemen met aandacht en concentratie. Wanneer je ADD hebt, heb je daarom vaak last van het niet kunnen vasthouden van de aandacht en het focussen. Dit zorgt ervoor dat je dromerig kan overkomen. Je hebt vaak een hoofd vol gedachten, je bent overgevoelig voor uitwendige prikkels en je wil je regelmatig terugtrekken om opgedane ervaringen te verwerken.

Ook bij kinderen komt ADD voor. Natuurlijk kunnen kinderen wel eens moeilijk hun aandacht ergens bijhouden. Maar kinderen met ADD hebben vaak een probleem met het vasthouden van hun aandacht. Ze worden op school vaak bestempeld als ‘snel afgeleid’ of een ‘dromer’.

ADHD behandeling | ADD behandeling

Neurofeedback bij ADD

Benieuwd naar de mogelijkheden voor ADD behandeling zonder medicatie? Neurofeedback therapie biedt een zeer geschikte alternatieve behandeling voor ADD. Deze behandelmethode is geschikt voor volwassenen en kinderen.

De neurofeedback therapie ordent het functioneren van de hersenen en helpt om de gewenste hersenactiviteit te produceren en te behouden. Hierdoor krijg je een betere focus en kan je je aandacht erbij houden. Ook uitwendige prikkels kunnen beter worden verwerkt. Hierdoor worden kinderen met ADD minder ‘afwezig’ en gaan veel beter in hun vel zitten. Dit kan resulteren in betere resultaten op school en meer zelfvertrouwen.

Kortom, neurofeedback bij ADD kan resulteren in een vermindering van ADD klachten. Bovendien zijn de effecten van neurofeedback effectief, blijvend en hebben patiënten geen last van bijwerkingen.

De resultaten van neurofeedback bij ADD

Neurofeedback therapie wordt meestal als aanvullende behandeling gebruikt en niet als volledige vervanging voor medicatie. De ervaring leert dat de hoeveelheid medicatie wel vaak kan worden beperkt. De resultaten van neurofeedback als ADD behandeling:

  • Verbetert de concentratieproblemen
  • Verbetert de focus
  • Verbetert de prikkelverwerking
  • Opgeruimd hoofd
  • Kan medicatie verminderen
  • Kent geen bijwerkingen

Ervaringen met neurofeedback bij ADD

“Ik ben nu 10 keer bij je geweest en merk echt een verandering in hoe ik me voel. Ik voel me meer in balans dan voorheen en vind dat ik betere keuzes maak. Mensen ervaren me als rustiger en zelf voel ik ook meer innerlijke rust. Het maakt dat ik beduidend minder het gevoel heb dat ik aan het overleven ben en me erdoorheen moet slaan. De onrust is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor meer evenwichtigheid. Dat is een hele prettige ervaring en het maakt dat ik tot meer concrete zaken kom, die anders te vaak in mijn hoofd bleven zitten. Er is meer rust in mijn gedachten. Bedankt.,,

– Vrouw, 51 jaar