ADD behandeling

ADD is een veelvoorkomende neurologische aandoening die kan leiden tot problemen met aandacht, concentratie en prikkelverwerking. Dit kan je dagelijks leven behoorlijk negatief beïnvloeden.

ADD klachten: hoe herken je ADD

Als je ADD hebt, heb je vaak last van het niet kunnen vasthouden van de aandacht en het focussen, je kan dromerig overkomen. Je hebt vaak een hoofd vol gedachten, je bent overgevoelig voor uitwendige prikkels en je wil je regelmatig terugtrekken om opgedane ervaringen te verwerken.

Ook bij kinderen komt ADD voor. Natuurlijk kunnen kinderen wel eens moeilijk hun aandacht ergens bijhouden. Maar kinderen met ADD hebben vaak een probleem met aandacht vasthouden. Ze worden op school vaak bestempeld als ‘snel afgeleid’ of een ‘dromer’. Ze hebben moeite om in de klas hun aandacht erbij te houden.

ADHD behandeling | ADD behandeling

ADD behandeling met neurofeedbacktherapie

De Neurofeedbacktherapie ordent het functioneren van de hersenen en helpt om de gewenste hersenactiviteit te produceren en te behouden. Hierdoor krijg je een betere focus en kan je je aandacht erbij houden. Ook uitwendige prikkels kunnen beter worden verwerkt. Hierdoor worden kinderen met ADD minder ‘afwezig’ en gaan veel beter in hun vel zitten. Dit kan resulteren in betere resultaten op school en meer zelfvertrouwen.

Kortom, een neurofeedbackbehandeling kan resulteren in een vermindering van de symptomen van ADD. Bovendien zijn de effecten van Neurofeedback effectief, blijvend en hebben patiënten geen last van bijwerkingen.

De resultaten van ADD behandeling met neurofeedback

Neurofeedback therapie wordt meestal als aanvullende behandeling gebruikt en niet als volledige vervanging voor medicatie. De ervaring leert dat de hoeveelheid medicatie wel vaak kan worden beperkt.

  • Verbetert de concentratieproblemen
  • Verbetert de focus
  • Verbetert de prikkelverwerking
  • Opgeruimd hoofd
  • Kan medicatie verminderen
  • Kent geen bijwerkingen