Neurofeedback therapie is een vorm van therapie waarbij bepaalde denkwijzen beloond worden

Net als dat je een hond kunt conditioneren door middel van beloningen, werkt dit ook met de hersenen. Je kunt bepaalde denkwijzen belonen, waardoor je hersenen vaker op deze manier zullen werken. Door middel van neurofeedback zijn een hoop klachten te verhelpen. Het werkt bijvoorbeeld bij angst, maar ook bij kinderen met ADHD of slaapproblemen.

 

Neem contact op

Neurofeedback therapie

Een evenwichtiger leven als gevolg van neurofeedback therapie

Wanneer we veel prikkels ervaren, kan dit de innerlijke rust verstoren. Dit kan bijvoorbeeld weer slapeloosheid en gedragsproblemen veroorzaken. Je kunt de manier waarop de hersenen op prikkels reageren veranderen door middel van neurofeedback. Hierdoor leidt neurofeedback in de meeste gevallen tot een evenwichtiger leven. Je kunt neurofeedback therapie ook wel zien als fitness voor het brein. Het brein wordt namelijk getraind en wordt zo steeds beter in het relativeren en verwerken van bepaalde prikkels. Hierdoor kun je bepaalde zaken makkelijker loslaten en je opnieuw focussen op wat nu echt belangrijk is.

Wanneer kies je voor neurofeedback therapie?

Neurofeedback therapie kan helpen bij verschillende problemen. Zo kan het bijvoorbeeld effectief zijn bij verdrietverwerking, chronische pijn, posttraumatische stress (PTSS), angst en spanning. Ook wanneer je een burn-out hebt of tegen een burn-out aan zit, is neurofeedback geschikt. Het werkt dus ook als burn out behandeling. Omdat je met neurofeedback een betere denkwijze aanneemt, zal je ook meer plezier in het leven krijgen. Bovendien maakt het je persoonlijk sterker en wordt je flexibeler in je gedachten. Het wordt eenvoudiger om bepaalde dingen te verwerken.

Ook bij kinderen met gedragsproblemen of andere problematiek kan neurofeedback een enorm verschil maken.

 

Afspraak maken

 

 

Neurofeedback therapie bij Miranda Schreurs

Wil je meer innerlijke rust? Dan kun je besluiten om neurofeedback therapie te volgen. Tijdens de behandeling krijg je meerdere sensoren op je hoofd geplaatst. Wanneer je hersenen ongewenste activiteit vertonen, krijg je een geluidssignaal te horen. Zo kunnen de hersenen zich opnieuw focussen, maar nu op iets anders. Zo kun je bepaalde problematiek als mist in het hoofd (concentratie problemen) verhelpen.

Een groot voordeel van neurofeedback therapie is dat je niet alles hoeft te delen met een ander. Bij veel vormen van therapie zul je persoonlijke informatie moeten delen met de therapeut. Bij neurofeedback is dat niet het geval. Bovendien is een behandeling met neurofeedback ook relatief goedkoop. Wil jij graag meer vitaliteit en wil je deze betrouwbare methode eens uitproberen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! De kliniek is gevestigd in Leersum en goed te bereiken voor mensen die in Gelderland en Utrecht wonen.

 

Contact opnemen

Stel je vraag!