Wie ADHD heeft, kan soms moeilijk innerlijke rust vinden

Met ADHD kan het lastig zijn om je te focussen en om je concentratie te behouden. Als je zelf veel last van ADHD hebt, kan het een goed idee zijn om voor een ADHD behandeling te kiezen. Dit is één van de behandelingen waarvoor je in de praktijk in Leersum terechtkunt. Dankzij de centrale ligging is Optimal Mind goed te bereiken voor mensen uit Gelderland en Utrecht. Woon je in Amersfoort, Veenendaal, Wijk bij Duurstede of Utrechtse Heuvelrug? Dan is mijn praktijk hét adres voor een ADHD behandeling.

 

Neem contact op

ADHD behandeling

Neurofeedback als ADHD behandeling

We kunnen neurofeedback therapie gebruiken om de symptomen van ADHD te behandelen. Symptomen als concentratieproblemen kunnen met neurofeedback verminderd of verholpen worden. Ook voor kinderen met gedragsproblemen is deze ADHD behandeling zeer geschikt. Bij neurofeedback worden er sensoren op het hoofd bevestigd die de hersenactiviteit meten. Is er sprake van mist in het hoofd of dwalen je gedachten bijvoorbeeld af? Dan wordt er een geluid afgespeeld. Zo kan je brein zich opnieuw focussen op de juiste zaken.

Met neurofeedback kunnen een hoop problemen worden aangepakt. Deze techniek kan gebruikt worden voor ADHD behandeling, maar ook als behandeling tegen posttraumatische stress (PTSS) bijvoorbeeld. De behandeling helpt onder andere bij leerproblemen, concentratieproblemen, chronische pijn, spanning en angst.

 

Afspraak maken

 

Fitness voor het brein als ADHD behandeling

Ik vergelijk neurofeedback vaak met fitness voor het brein. Je kunt het brein trainen, net zoals je je lichaam kunt trainen. Een getraind brein draagt ook bij aan een evenwichtiger leven en dus ook aan een betere gezondheid. Bij een ADHD behandeling geven we het brein feedback op bepaalde gedachten. Wanneer je gedachten afdwalen, wordt er een geluid afgespeeld. Zo kun je het brein bepaalde gedachtepatronen afleren of juist aanleren. Ontspannen wordt hierdoor makkelijker en je leert beter omgaan met prikkels en wisselvallige stemmingen.

Is een ADHD behandeling iets voor jou of je kind?

Als ADHD zulke erge concentratieproblemen met zich meebrengt dat het moeilijk is om de innerlijke rust te vinden, is het aan te raden om een afspraak te maken. Ik heb veel ervaring met neurofeedback en heb al veel mensen aan meer innerlijke rust kunnen helpen door middel van deze techniek. Als je brein meewerkt, kan dit tot meer plezier in het leven leiden. Ook wordt het makkelijker om goed te presteren op school en op de werkvloer wanneer men beter met bepaalde prikkels om kan gaan. Ben jij benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!

 

Contact opnemen

Stel je vraag!